Angsttherapie

Angsttherapie Den Bosch - Therapeut Deanneke

Angst en onzekerheid

Angst kan je leven beheersen. Onzekerheid, angst te falen, angst niet goed te zijn, heftige gevoelens die je probeert weg te drukken maar die juist alle aandacht verdienen. Daarbij komt dat je juist de neiging kunt hebben perfect te willen zijn, altijd goed te willen presteren of je wil graag pleasen. Een druk waarmee je het vaak nog lang kan redden en dat is ook prima.

Perfectionisme of pleasen, uit angst dat je misschien niet goed genoeg bent. Dat kan veel stress geven. Ergens kan je die angst misschien wel voelen. En die zit er niet voor niets. Misschien dat je je soms afvraagt waarom dat toch zo is. Daar begint de therapie meestal!


Angsten

Paniek

Een paniek(aanval) voelt heel heftig aan. Een combinatie van enorme angst, jezelf daarin kwijt raken, zweten, duizelig worden, misselijk soms. Het kan je leven behoorlijk op zijn kop zetten.

Belangrijk op dat moment is om jezelf even toe te spreken: ik heb nu een paniekaanval, iets in mij raakt nu heel erg in paniek, het gaat voorbij, ik ga even rustig zitten, mijn hoofd bijvoorbeeld in mijn handen nemen en doorademen. Alsof er een storm in jou voorbij komt.

Die paniekaanval komt niet uit de lucht vallen! Dus nog belangrijker is om te gaan onderzoeken waar die paniek mee te maken heeft, wat die betekent in jouw leven. Je bewust worden van die paniek, helemaal belichten en dan kunnen loslaten.

In therapie kan ik je daarbij helpen.


Vertrouwen op jezelf

Misschien heb je al therapie gevolgd. Ik hoop dat je de moed op kunt brengen om de stap naar therapie te zetten waarin jijzelf aan bod komt en niet alleen je angst. Durf je dat?

Want natuurlijk ben je meer dan je angst en daar ben ik nu juist zo benieuwd naar. Zodat we samen kunnen kijken naar wat belangrijk is voor jou en wat jou gaat helpen om je angst te verminderen en je vertrouwen te vergroten.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust even contact met mij op.

Deanneke

Neem contact op


Relatietherapie Den Bosch Ervaringen van cliƫnten
Al snel had Deanneke door waar ik mee worstelde en wist ze de goede snaar te raken ...
relatietherapie denbosch Therapie Sint-Michielsgestel
wordt gewaardeerd met 4.5 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-lvpw-rbcz
relatietherapie denbosch Relatietherapie Den Bosch
Wilgenstraat 19
5271 JH Sint-Michielsgestel
Top